Natura

Platges de Ses Salines

Descobreix les platges paradisíaques de Ses Salines a Mallorca. Explora la costa de Ses Salines i meravella’t amb les seves platges i cales de somni. Amb una combinació perfecta de trams rocosos i sorra fina, aquestes platges són un autèntic paradís. Llueixen orgulloses la bandera blava, garantia de qualitat i neteja. Comença la teva aventura a la platja, des del port, i segueix el camí fins al Cap de ses Salines, gaudint d’un recorregut de 9,3 km ple de bellesa natural. Endinsa’t en aquesta experiència única i descobreix el paradís de Ses Salines a Mallorca.

Reprodueix vídeo

Platja es Dolç

Descobreix Platja d'es Dolç a Ses Salines, Mallorca Arenal de sorra blanca i fina, amb aigües cristal·lines i fons marí ple de secrets. Des de l'illot de na Guardis fins a Colònia de Sant Jordi, el busseig entre restes púniques i galeres romanes és imprescindible. Apropa't en cotxe o transport públic i gaudeix d'aquest paradís submarí.

Platja Estanys

Platja Estanys, situada entre les puntes de Sa Llova i des Tords, t'ofereix una experiència única. Amb una platja de sorra fina i suau pendent, aquest racó paradisíac està envoltat d'un sistema dunar amb vegetació autòctona. Les seves aigües tranquil·les són perfectes per a l'àncora de vaixells. Gaudeix d'un entorn marí i submarí excepcionals.

Cala Galiota

Cala Galiota, situada a sis km de Ses Salines, és una platja urbana amb sorra gruixuda i daurada, amb costes rocoses i un fons marí similar. Aquest tros de costa salinera és freqüentat principalment pels habitants locals. La seva pronunciada pendent es reflecteix en els 2 m de profunditat a tan sols 50 m de la riba.

Platja es Carbó

Aquesta platja verge, a només 0,9 km de Colònia Sant Jordi, és un secret ben guardat pels veïns i visitants. Amb una caminada des de Colònia Sant Jordi o Cap de ses Salines, podràs gaudir d'aquesta àmplia platja de sorra fina coberta de posidònia i branques marines. Si prefereixes, pots arribar en vaixell i fondejar amb precaució a prop dels illetes. Una experiència única a només 0,9 milles nàutiques del port de sa Colònia de Sant Jordi.

Platja d’es Port

Gaudeix d'aquesta platja emblemàtica. Platja d'es Port és un refugi idíl·lic a la Colònia de Sant Jordi. Des de la seva història com a port natural fins a l'actualitat com a centre turístic, aquesta platja té un encant especial. Fàcilment accessible en cotxe o autobús, ofereix aparcament gratuït i està a uns pocs metres de l'estació d'autobús més propera.

Platja d’es Cotó

Una joia solitària per gaudir. Platja d'es Coto et convida a una experiència tranquil·la. Amb sorra daurada i costes rocoses cobertes d'algues posidònia, aquesta platja ofereix intimitat i una pendent suau. Encara que el seu fons marí sigui rocós i de poca profunditat, és un lloc perfecte per prendre el sol i relaxar-se sense les multituds. L'àrea és accessible en cotxe, amb aparcament gratuït a pocs metres, o des de la parada d'autobús a uns 700 metres.

Platja d’es Dofí

Descobreix aquesta preciosa cala situada entre les platges d'es Dolç i es Carbó, a 6 km de Ses Salines. Amb la seva costa de sorra i roques i la presència d'illes davant, ofereix un paisatge espectacular. A més, podràs visitar l'Àrea Natural d'Especial Interès Cap de Ses Salines i gaudir del jardí de cactus a s'Avall. Un racó paradisíac a Mallorca.

Mira les platges de la Colònia de Sant Jordi en directe

Centre d’Interpretació de Cabrera

Descobreix les riqueses naturals d’aquest territori insular a Ses Salines, Mallorca. Amb l’objectiu de preservar l’entorn i la tranquil·litat de les espècies que hi viuen, només es pot visitar una àrea delimitada prop del port de Cabrera. Aquest centre és ideal per aprendre i comprendre millor els valors del parc. Els aquaris exhibeixen les espècies marines, mentre que una altra secció mostra el medi terrestre. Les instal·lacions, inspirades en els talaiots mediterranis, revelen la rica història i cultura de l’illa. Descobreix una experiència única a aquesta platja mediterrània.

Ornitologia a Ses Salines

Descobreix l’extraordinària importància ornitològica de la zona sud de Mallorca. Aquesta àrea és un autèntic paradís per als amants de les aus, i hi ha diverses raons que la fan única i especial. Una de les raons és la quantitat i qualitat de les aus marines que hi nidifiquen. En la zona sud de Mallorca, gairebé la meitat de totes les parelles reproductores de gavina corsa de l’illa troben el seu lloc de cria. A més, també trobem poblacions rellevants d’ocell de tempesta europeu, baldrigues cendrosa i balear, i corb marí.

Aquesta àrea és també un hàbitat important per a diverses espècies de rapinyaires, com les àguiles pescadores, falcons de la reina i falcons pelegrins. A més, les aus aquàtiques són presents tant durant l’època reproductora, amb espècies com camallongues, alenes, corriols camanegres i ànecs blancs, com durant l’hivern, quan es poden observar flamencs, tiforts, anderris i garses.

No obstant això, l’espectacle ornitològic arriba al seva màxima esplendor durant les migracions, que són especialment notables i diverses en aquesta zona. Cada primavera i tardor, milers d’aficionats a les aus arriben des de països llunyans per acompanyar aquestes migracions i gaudir de l’excepcional varietat d’espècies que passen per aquí. Mosquiteres, tallarols, capsigranys, papamosques, bitxacs, CUA-, orenetes, fumarells, combatents, territ, aguilons, alcotanes… la llista d’espècies migratòries sembla interminable i captiva l’entusiasme dels seus seguidors.

Per aquest motiu, la regió està protegida amb diverses figures de conservació, que inclouen un Parc Nacional i altres figures de protecció autonòmiques i europees. A més, hi ha diverses ZEPA (Zones d’Especial Protecció per a les Aus) que es troben en aquesta àrea, reconeixent l’enorme importància de la zona per a les aus i la seva conservació.

L’observació d’aus és una activitat plaent i addicte que ofereix notables satisfaccions. Contràriament al que es pensa, no requereix grans coneixements ni equipament avançat. Només necessites il·lusió i ganes de gaudir de la natura, els seus vols i els seus trinats. Acompanyat d’una llibreta de camp per a les teves anotacions, podràs capturar tot allò que observis, escoltis i visquis.

Encara que és aconsellable tenir uns prismàtics adequats, un telescopi o una càmera fotogràfica, aquest equipament no és imprescindible per començar a gaudir de les aus silvestres. Les aus són fàcils de veure i conviden a ser contemplades. Ja siguin aus marines, rapinyaires, aquàtiques, forestals o de mitjans agrícoles, totes elles estan a l’abast de la teva mirada, a l’abast de la teva il·lusió.

Amb aquesta passió per l’observació d’aus, podràs descobrir la bellesa de la natura i apropar-te a un món fascinant. Vine i gaudeix de l’emoció d’observar les aus en el seu hàbitat natural a Ses Salines de Mallorca.